Obrada-stakla-T-O-S

Kvalitetu rezanja i obrade stakla postižemo najmodernijom tehnologijom i visoko preciznim strojevima renomiranih proizvođača.

Točno rezanje stakla na željenu dimenziju osiguravamo CNC stolom za rezanje stakla ravnih i nepravilnih oblika, maksimalnog formata od 2600 x 3210 mm za debljine stakla od 2-19 mm i sa minimalnom tolerancijom od +0,2 mm.

Dodatna prednost je lasersko očitavanje šablona, koje omogućava precizno i brzo izrezivanje stakla nepravilnog oblika. Brušenje rubova na pravilnim oblicima stakla radi se na vertikalnoj brusilici za ravni kant, a maksimalna debljina stakla je do 40 mm.

Brušenje nepravilnih oblika stakla radi se poluautomatskim strojem za nepravilno brušenje i fasetiranje. Potrebno je obratiti pozornost na to da veličine stakla mogu biti od minimalno Ø 100 mm do maksimalno Ø 2100 mm.

Ukoliko se radi o faseti minimalni Ø mora biti 230 mm. Širina fasete određuje se razmjerno debljini stakla i to do maksimalno 40 mm. Bušenje stakla radi se na obostranoj bušilici kojom postižemo precizan provrt, a rupe mogu biti od Ø 5 mm – Ø 100 mm.

Savinuto i ispupćeno staklo

Izrada savinutog stakla zahtijeva poznavanje stakla kao materijala, veliko znanje i iskustvo.

Vatrostalno staklo

U ponudi imamo vatrostalno staklo za peći, kamine i peke. Staklo je otporno na temperaturu do 760°C.

Dekorirano staklo

Dekoracija na staklu se izvodii automatskim strojem za sitotisak (postupak nanošenja boje na staklo preko fine svile)

UV ljepljenje stakla

Spajanja stakla UV lijepljenjem omogućuje brzo lijepljenje i izradu složenijih konstrukcija.